Westhaghe Training & Advies gebruikt cookies om u de meest geactualiseerde informatie te kunnen verstrekken

Er zijn weer nieuwe lastminutes! Bekijk snel welke trainingen u kunt volgen met korting via DEZE LINK!

Arrow up
Arrow down

020 3080 466    info@westhaghe.com   Whatsapp  U kunt ons een WhatsApp-bericht sturen via nummer: 020 3080 466 Chat

Cursusbeschrijving

In deze cursus doen deelnemers praktijkervaring op met Windows 8. De cursus biedt instructies voor het installeren, upgraden en licenseren van Windows 8. Deelnemers leren om opslag te beheren via het aanmaken van eenvoudige, ‘gevlekte’ en ‘gestreepte’ volumes en om de prestaties van het bestandssysteem te optimaliseren. Daarnaast leren ze om de beschikbare schijfruimte te beheren door het gebruik van quota. De deelnemers leren ook werken met Windows-hulpmiddelen en -diensten voor de herkenning van prestatie- en betrouwbaarheidsproblemen en voor het oplossen hiervan.

De cursus behandelt het configureren van netwerken met IPv4 en IPv6, verbindingen met draadloze netwerken en het gebruik van de netwerkfuncties in Windows 8 voor de oplossing van netwerkproblemen,. Deelnemers leren ook preventieve maatregelen te nemen die samenwerken om computers te beschermen tegen beveiligingsrisico’s.

De cursus gaat vervolgens in op de functies rondom bestands- en mappenbeheer, zoals bestandspermissies, de compressie van bestanden en mappen en de configuratie van gedeelde mappen. Deelnemers leren ook om printers te installeren en te beheren. Daarnaast krijgen ze een overzicht van de SkyDrive-functionaliteit en van de procedures voor het installeren en configureren van applicaties, waaronder die uit de Windows Store.

De cursus gaat ook in op de basis van het werken met virtuele machines via de Client Hyper-V-omgeving in Windows 8.

Deelnemers doen kennis op over functies als Virtual Private Networks (VPN’s) en DirectAccess, waarmee mobiele gebruikers toegang hebben tot interne systeembronnen wanneer zij niet op kantoor zijn. Tijdens de cursus zullen deelnemers gebruik maken van Windows PowerShell 3.0 en van de bijbehorende grafische gebruikersomgeving (GUI) voor de configuratie en het beheer van het systeem. Deelnemers zullen ook gebruik maken van de scripting-editor voor het aanmaken en testen van PowerShell-scripts voor het beheer van het systeem.