Handige sneltoetsen in Excel

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Eenvoudig en snel een grafiek invoegen + handige sneltoetsen in Excel!

Binnen Excel is een groot scala aan grafieken beschikbaar. In dit blog artikel laten wij u zien hoe u snel en eenvoudig met 1 knoppencombinatie een grafiek in Excel kunt invoegen!

Daarnaast geven wij een aantal tips om sneller gegevens te analyseren zonder het gebruik van de muis.

Bekijk snel onderstaande tips die u direct kunt gebruiken in Excel.

TIP 1: Sneltoets Grafieken

Heeft u uw data in een Excel sheet geplaatst en wilt u snel een grafiek invoegen? Dan kunt u gebruik maken van een sneltoetscombinatie in Excel. Dit doet u eenvoudig door de gegevens in uw Excel sheet te selecteren en vervolgens op ALT + F1 te drukken. LET OP: maakt u gebruik van een laptop met een functietoets? Druk dan Fn + ALT + F1

TIP 2: Dialoogvenster openen

Onze volgende tip om sneller te werken gaat over cellen opmaken. Deze tip is vooral handig als je werkt op een laptop zonder losse muis. Via de sneltoets CTRL + 1 opent u een dialoogvenster om de cellen op te maken (waaronder getal notatie, lettertype, uitlijning en bescherming).

TIP 3: Opmerkingen snel selecteren

Samenwerken in Excel sheets is erg handig. Vooral als u werkt met opmerkingen en revisieversies. Opmerkingen kunnen handmatig worden ingevoerd via het tabblad Invoegen. Probeert u eens de toetsencombinatie SHIFT + F2.

TIP 4: Randen plaatsen in Excel

Wilt u om bepaalde cellen een rand heen plaatsen? Selecteer de cellen waar u een rand om heen wilt hebben en gebruik de sneltoets CTRL + SHIFT en het teken & of CTRL + SHIFT + 7. Let op: met deze sneltoets voegt u alleen om de buitenste geselecteerde cellen een rand.

TIP 5: Grotere formulebalk in Excel

De laatste tip die wij in dit blogbericht behandelen is vooral super fijn voor Excel gebruikers met lange en complexe formules. Het is altijd erg vervelend om lange formules in de formulebalk te lezen. Vanaf nu hoeft dat niet meer! Met de sneltoets CTRL + SHIFT + U vouwt u eenvoudig zonder een muisbeweging de formulebalk uit!

Excel sneltoetsen training

Tijdens onze Excel trainingen wordt door de gecertificeerde Office docenten veel aandacht besteed aan sneltoetsen. Vooral sneltoetsen waarbij veel tijdwinst is te behalen worden grondig besproken. Steeds vaker willen bedrijven een training met als doel specifiek te leren werken met sneltoetsen. In dat geval kunt u het beste voor een incompany Excel training kiezen. U kunt dan samen met onze docent een programma op maat selecteren samenstellen om zo een effectieve training neer te zetten.

Wist u dat een inhouse Excel training financieel al aantrekkelijk is vanaf 3 personen of meer? Bel ons of spreek onze chat-operator aan op onze website en vraag naar de flexibele mogelijkheden van een training bij u op locatie!

Alle Excel trainingen bekijken »

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 1.100+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "