Voordelen om een Excel cursus te volgen.

Scherpe Tarieven

Persoonlijk Contact

Advies Op Maat

Klassikaal & Digitaal Trainen

Veel bedrijven gaan er vandaag de dag vanuit dat de medewerkers van nu dusdanige computerkennis beschikt. Helaas komt op de werkvloer vaak naar voren dat er 1 of 2 echte Excel goeroes op de afdeling zitten. Deze key-users in Excel vinden het geen probleem om “eventjes” te assisteren maar wat doe je als leidinggevende als dat eventjes toch wat meer tijd van de werkweek inneemt?

Om deze vraag te beantwoorden is het voor een organisatie eerst belangrijk om te inventariseren waar een werknemer toe in staat moet zijn in Excel, Word, PowerPoint of Outlook. Westhaghe Training & Advies helpt de klant in een vroeg stadium al met de inventarisatie om te bepalen wat het huidige kennisniveau in bijvoorbeeld Excel is.

Als uiteindelijk het niveau en de leerdoelen zijn opgesteld is het voor een leidinggevende makkelijk om een efficiënte en effectieve cursus aan de medewerkers aan te bieden. Want laten we eerlijk zijn, als u geen draaitabellen voor uw werk gebruikt waarom zou u dit dan willen leren? In samenspraak met onze Excel docent en het bedrijf wordt het cursusprogramma opgesteld. Dit gebeurt vaak telefonisch waardoor de docent meteen de insteek van het “waarom deze training” nodig is.

Wat zijn dan nu de voordelen om een Excel training te volgen? Westhaghe Training & Advies heeft een aantal belangrijke leerprocessen geformuleerd om juist te laten zien dat na het volgen van een Excel training u als leidinggevende of als werknemer minder tijd nodig heeft in Excel maar vooral Excel voor u laten werken in plaats van andersom!

Als eerste en meest prominente voordeel is tijdwinst gedurende de werkweek. Uit recentelijk internationaal onderzoek blijkt dat computerwerkers ongeveer 38 minuten per dag besteden aan improductieve bezigheden zoals ‘uitzoeken hoe het moet’, ‘elkaar helpen’ en ‘wachten op hulp van systeembeheer’. Stel u heeft 10 personen op een afdeling die gedurende de hele week 38 minuten per dag eigenlijk geld kosten. Per week kost dat u als werkgever bijna 32 uur. Het gemiddelde uurloon in Nederland is ongeveer € 17,- maal 32 uur per week. Per week kost dat ruim 500 euro! Met een Excel cursus is dit zeer snel terug te verdienen.

Voor de key users die nu binnen uw organisatie alles al van Excel af weten is het een grote zorg minder. Geen vragen tussendoor over hoe je ook alweer een “gegevensvalidatie in Excel” maakt of hoe voer ik een draaitabel in. Uw key users zullen daardoor ook meer gemotiveerd en meer werk in minder tijd afleveren.

Door een training op locatie bij u te organiseren zorgt u als organisatie ervoor dat de gehele afdeling of organisatie hetzelfde kennisniveau heeft in Excel. Wat weer makkelijker is om samen te werken in documenten. Iedereen kent de juiste handelingen, geleerd in de Excel cursus.

Op persoonlijk vlak zullen medewerkers die de cursus volgen gemotiveerd en gewaardeerd voelen. Ze zijn onderdeel van de organisatie. Praat voor aanvang met uw medewerkers en laat deze bijvoorbeeld de cursusinhoud samenstellen, het zijn tenslotte uw medewerkers die tegen deze Excel problemen aanlopen. Betrokken en gemotiveerde medewerkers kunnen wel tot 43% effectiever zijn binnen een organisatie.

Westhaghe Training & Advies biedt voor diverse doelgroepen verschillende Excel cursussen aan. Bent u geheel nieuw in Excel dan raden wij u aan om een Excel basis training te volgen. Heeft u geen flauw idee wat u eigen niveau in Excel is, daarvoor hebben wij de Excel Kennistest. Wilt u meer informatie ontvangen over onze Excel cursussen, vraag vrijblijvende bij 1 van onze opleidingsadviseurs een prijsopgave.

Meer weten over dit onderwerp?

We verzorgen verschillende verschillende cursussen! Laat hieronder uw gegevens achter en we sturen u vrijblijvend een uitgebreid overzicht toe met alle mogelijkheden.

Beoordeeld met een 9.3 met 1.100+ ervaringen op Springest

Ton

5-stars-png-no-background-4

"Erg fijne en duidelijke uitleg. Het meekijken op de beamer was een fijne manier waarop iedereen mee kon kijken. Ik heb heel veel kennis van alle mogelijkheden opgedaan. Een echte aanrader voor mensen die met PowerBI aan de slag gaan en zijn."

Danny Geelhoed

5-stars-png-no-background-4

"Mooie interactieve training op basis van pragmatische oefeningen. Leerzaam en heel veel nieuwe handigheidjes geleerd van een enthousiaste trainster. Tijd is te kort en kan ook nog in een meerdaagse training worden gevat."

Jan Does

5-stars-png-no-background-4

"Heel veel van geleerd veel truukjes en de PDF gaat zeker helpen. Veel nieuwe zaken ontdekt. Het was een gezellige training. Trainer was zeer kundig. Heeft heel veel ervaring. Ga dit zeker toepassen in mijn werk."

Nicolien Blokhuis

5-stars-png-no-background-4

"De training was plezierig en leerzaam door de goede afwisseling van instructie en zelf oefenen. Omdat de groep niet groot was (vier deelnemers) was er voldoende ruimte om vragen te stellen. "